Home Cultuur Culturele tips voor je thuisblijfweekend

Culturele tips voor je thuisblijfweekend

door Travelwriter.nl
Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Nu het kabinet heeft opgeroepen om alleen naar buiten te gaan om een frisse neus te halen of boodschappen te doen, zijn we wat meer aan huis gebonden. Musea, theaters en restaurant zijn dicht. Wat doen we dan om het weekend door te komen? Gelukkig hoef je niet van huis om te blijven genieten van cultuur in Nederland. Een cultureel thuisblijfweekend!

Beleef het Rijksmuseum thuis

Dankzij Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken kan je digitaal door het Rijksmuseum lopen. Al scrollend ‘wandel’ je door het museum en bekijk je achttien meesterwerken zoals Het melkmeisje, Het Joodse Bruidje of De Nachtwacht. Elk kunstwerk kan je tot op de kleinste details inzoomen. Je bekijkt daarbij de verhalen over de werken in korte video’s. En het mooiste? Je bent de enige bezoeker. Wat een rust! Bezoek het Rijksmuseum hier digitaal.

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Stream het Metropole Orkest

Het Metropole Orkest is de komende tijd niet in concertzalen te vinden, maar gelukkig wel in jouw huiskamer. Het orkest streamt verschillende concerten om hun muziek te blijven delen met de wereld. Zo kan je online luisteren naar Metropole Orkest & Lalah Hathaway, gedirigeerd door Vince Mendoza, of Reinier Baas & Ben van Gelder, gedirigeerd door Christian Elsässer. Bekijk hier wat je nog meer kan streamen.

Documentaires bingen bij IDFA

Documentairefestival IDFA heeft ruim 300 documentaires geselecteerd die je gratis online kan kijken. Dit zijn films en interactieve documentaires die in de loop der jaren op IDFA te zien zijn geweest. Maar nu bekijk je ze vanuit je luie stoel.

Meer musea

Er zijn meer musea die je thuis kan bezoeken. Bijvoorbeeld via Google Arts & Culture, het kunstproject van Google dat samenwerkt met musea wereldwijd. Zo heeft het British Museum in Londen verschillende online exposities en kan je artefacten zoals de Steen van Rosetta of Egyptische mummies online bekijken. Ook bezoek je het Guggenheim Museum, New York, bewonder je Monet en Gaugain in Musée d’Orsay, Paris of de Geboorte van Venus van Sandro Botticelli en de Laocoöngroep in de Galleria degli Uffizi.

Wat zijn jouw plannen voor dit culturele thuisblijfweekend?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!