Home Azië Avontuur aan de voet van het Himalaya-gebergte

Avontuur aan de voet van het Himalaya-gebergte

door Travelwriter.nl
Mountainbiken tijdens de AflaChallenge, een expeditie door het machtige noorden van India.

Ooit gedroomd om door het machtige noorden van India te fietsen? Te hiken aan de voet van het Himalaya-gebergte? Raften over een woeste rivier? Tijdens de AflaChallenge maak je een avontuurlijke fiets-, hike- en raft-expeditie door het noorden van India; Himachal Pradesh. Tijdens de reis ontdek je waar jij je voor inzet: beter onderwijs voor kinderen in India.

Een positieve footprint achterlaten op reis

Een aantal jaar geleden fietste ik de Tour for Life. Een sponsortocht van Bardonecchia in het noorden van Italië naar de Nederlandse Cauberg. Een half jaar lang had ik met mijn team geld opgehaald voor Artsen zonder Grenzen en dat werd bekroond met een machtige fietstocht. Er fietste een team mee van Artsen zonder Grenzen, die ons tijdens de week ook vertelde waarvoor we het deden en waarom onze bijdrage (en hiermee die van families, vrienden en bedrijven) zo hard nodig was.

Niet alleen jezelf fysiek inzetten voor een goed doel, en bewust hiervoor geld inzamelen, maar ook weten waarvoor je het doet, dat was het mooie aan deze tocht. Deze reis is dan ook nog altijd een bijzondere herinnering voor mij. Want het doel waarvoor ik fietste, is zo veel belangrijker dan de zadelpijn, pijnlijke rug en vermoeidheid die ik ervaarde tijdens de tocht. Zou ik zoiets nog een keer doen? Zeker! Vooral als het een doel is waar ik 100% achter sta en waar ik mij graag voor wil inzetten.

De AflaChallenge is een expeditie door het machtige noorden van India, die is opgezet door Aflatoun International.

Op expeditie door India

De AflaChallenge zou zo’n tocht zijn. Een expeditie door het machtige noorden van India, die is opgezet door Aflatoun International. Dit is een organisatie die wereldwijd sociaal en financieel onderwijs aan kinderen en jonge mensen biedt.

En wat voor een reis hebben zij georganiseerd! Je reist af naar Himachal Pradesh in Noord India, aan de voet van het Himalaya-gebergte. Vanaf het dorpje Bilaspur, waar je een lokaal project van Aflatoun International bezoekt, trek je langs de rivier de Beas. Je bedwingt de rivier raftend en volgt de stroom op de fiets en hikend bergopwaarts naar haar oorsprong op 3.690 meter hoogte bij Beas Kund. Het hoogtepunt is misschien wel de hike met overnachting onder de sterrenhemel naar basecamp Bakar Thach. Hier word je omringd door de indrukwekkende pieken van Hanuman Tibba 5.928 meter en Friendship Peak 5289m. 

Op de terugweg fiets je over de imposante Jalori Pass en sluit je de expeditie af met een korte maar steile tocht naar Shimla. In deze hoofdstad van Himachal Pradesh bezoek je nog een lokaal project om de volgende dag terug te keren naar Delhi.

De AflaChallenge is een expeditie door het machtige noorden van India, die is opgezet door Aflatoun International.
\
De AflaChallenge is een expeditie door het machtige noorden van India, die is opgezet door Aflatoun International.

Sociaal en financieel onderwijs voor kinderen

Voor de AflaChallenge haal je sponsorgeld op. Jij zet je namelijk in voor beter onderwijs. En het mooie is dat jij tijdens de reis met eigen ogen kan zien waar dat sponsorgeld aan besteed wordt. Het komt niet in een potje van een grote organisatie terecht, waarbij het maar de vraag is waarvoor het echt wordt gebruikt. In plaats daarvan is het bestemd voor kleine lokale projecten voor beter onderwijs die kinderen in India een betere toekomst bieden. 

Aflatoun International biedt sociaal en financieel onderwijs aan 5.3 miljoen kinderen en jonge mensen in inmiddels meer dan 100 landen. Door goed sociaal en financieel onderwijs kunnen zij zo de vicieuze cirkel van ongelijkheid en armoede doorbreken. Jouw bijdrage stelt leerlingen in staat een positieve draai aan hun leven te geven. Het mooie is dat jij tijdens je reis ook een lokale projecten van Aflatoun International bezoekt. Zo kan je met eigen ogen zien welke impact jouw hulp heeft.

Een reis die garant staat voor avontuur, ontmoetingen met de authentieke Indiase cultuur en een bezoek aan de impactvolle projecten van Aflatoun International . Als je deelneemt lever jij met deze grensverleggende expeditie dus écht een bijdrage aan het leven van kinderen in Noord-India.

Sociaal en financieel onderwijs voor kinderen

Over de reis

Heb ik jouw interesse gewekt? De AflaChallenge vindt plaats van 9 t/m 21 april 2019. In 12 dagen ga je 350 kilometer mountainbiken, ga je één dag raften en 2 dagen hiken. Je overnacht in lokale guesthouses en basic lodges. Tijdens de hike aan de voet van de Himalaya overnacht je zelfs onder de sterrenhemel in een tent.

In aanloop naar de reis word je door Aflatoun International begeleid met fondsenwerving en promotiematerialen, en zij organiseren sportieve bijeenkomsten om aan je conditie te werken. Het is namelijk wel een challenge en het zal fysiek een uitdaging worden.

Bezoek de informatieavond of maak een belafspraak

Wil je meer informatie over de AflaChallenge – Expedition India? Download dan de gratis brochure of meld je direct aan voor de laatste informatieavond op 10 oktober in Amsterdam. Op deze avond krijg je alles te horen over deze expeditie, vertelt Aflatoun International over hun werk en ontmoet je andere reislustige geïnteresseerden. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Maak dan een belafspraak met Aflatoun International en ontvang telefonisch meer informatie over deze unieke reis.

Ga jij deze reis maken?

De AflaChallenge is een expeditie door het machtige noorden van India, die is opgezet door Aflatoun International.
Route AflaChallenge

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking. Alle afbeeldingen via Aflatoun.

Meer lezen:

5 comments

Jenny 28 september 2018 - 18:50

Wat een mooie reis en wat een mooi doel! Ik ben benieuwd naar de ervaringen en foto’s van deelnemers n afloop.

Reply
Sanne@ensanne.nl 28 september 2018 - 20:36

Lijkt me een pracht bestemming. Zo kom je ook in aanraking met de locals

Reply
Diana 29 september 2018 - 12:30

Whooo wat tof hè. Heb hier een tijdje geleden naar gekeken en zelfs contact gehad met de organisatie maar moet helaas overslaan. Toch blijft het mij trekken. Een te gek avontuur, in verschillende aspecten. Raften, hiken en mountainbiken. Alleen na mijn Zambia avontuur, wil ik me richten op een ander soort concept. Maar wie weet wat er nog van gaat komen.

Reply
Quinten (ik) Cieremans 3 november 2018 - 16:28

Misschien
Africa Classic ?

Reply
Rian 3 oktober 2018 - 08:24

Himalaya: nooit aan gedacht maar wat een prachtige bestemming.
Wie weet de volgende:)

Reply

Laat een bericht achter!