Home Reisblogs Alles wat je moet weten over reisverzekeringen

Alles wat je moet weten over reisverzekeringen

door Travelwriter.nl
Artikel over alles wat je moet weten over reisverzekeringen

Of je nu in eigen land blijft, verre reizen maakt, of je naar een land reist waar een negatief reisadvies geldt… het is belangrijk om stil te staan bij je reisverzekering en je af te vragen of je de juiste verzekering hebt. Daarom in deze blog alles wat je moet weten over reisverzekeringen.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Maak je eindelijk die droomreis waar je jaren voor gespaard hebt, of blijf je lekker dichtbij huis en reis je naar de Belgische Ardennen, dan heb je een mooie vakantie in het vooruitzicht. Naast alle fijne reisvoorbereidingen (excursies en hotels zoeken) moet je ook denken aan praktische zaken als een reisverzekering. Dat kan je een hoop zorgen schelen, als je bijvoorbeeld ziek wordt op reis, je nieuwe camera wordt gestolen, je bagage kwijtraakt of een ongeluk krijgt. Er zitten nogal wat verschillen tussen de reisverzekeringen die je kan afsluiten, dus het is slim om je hier op tijd in te verdiepen.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Het is belangrijk om goed na te denken over of je een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering wil hebben. Ga je vaak op reis dan is een doorlopende reisverzekering slim om af te sluiten. Dan ben je altijd verzekerd, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk geld en kan je nooit vergeten een verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld een last-minute weekendje weg. En dat is wel zo’n fijn idee. Een doorlopende reisverzekering blijft namelijk het hele jaar geldig, ongeacht of je op reis bent of niet. En je bespaart op de poliskosten die je bij elke kortlopende reisverzekering zou moeten betalen. Bekijk hier de Informatiepagina doorlopende reisverzekering. Hier vind je de meest gunstige kortlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering is juist aantrekkelijk als je maar een of twee keer per jaar op vakantie gaat. Je betaalt dan alleen maar premie voor het aantal dagen dat je echt op vakantie bent. Hier vind je de meest gunstige kortlopende reisverzekering.

Tip: de ene reisverzekering is de andere niet, daarom is reisverzekeringen online vergelijken geen slecht idee. Zo weet je zeker dat je een reisverzekering hebt met een goede dekking, en kan je misschien nog wat geld besparen ook. En dat kan je dan weer mooi besteden aan je volgende reis!

Met vrienden op pad? Denk aan een groepsreisverzekering

Ga je met een groep vrienden op reis, dan kan het voordelig zijn om een groepsreisverzekering af te sluiten. Doordat je met meerdere mensen tegelijk een reisverzekering afsluit, kun je een mooie korting krijgen. Je sluit een groepsreisverzekering af met minimaal vijf personen. Mocht je als groep schade hebben of een ongeluk krijgen, dan kan er met de hele groep samen één claim ingediend worden bij de groepsreisverzekeraar. Dat is wel zo makkelijk.

Travelwriter.nl - fijne tips voor jouw wintersport

Bergbeklimmen of wandelen?

Ga je tijdens je reis bijvoorbeeld bergbeklimmen of wildwatervaren, skiën of mountainbiken? Dan is het slim om ook een aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten af te sluiten. Kijk dan ook goed naar de voorwaarden. Dekt je verzekering een reddingshelikopter als je met een gebroken been op de berghelling ligt? En wat als je buiten de wandelpaden gaat hiken? (Bij de tweede vraag is het antwoord waarschijnlijk ‘Nee, dat dekt je reisverzekering niet’) Als je activiteiten zoals paragliden, kitesurfen, raften of bungeejumpen op jouw bucketlist hebt staan, dan is het ook slim om te kijken of jouw reisverzekering dit wel dekt!

Dekking reisverzekering

Voor gevaarlijke sporten kan je dus een aanvullende dekking afsluiten, maar daarnaast kun je nog veel meer dingen meeverzekeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je bagage te verzekeren tegen diefstal en verlies. Ook kun je je nog aanvullend verzekeren voor geneeskundige kosten en ongevallen. Maar kijk wel goed of dit nodig is. In Europa ben je normaal gesproken via je gewone ziektekostenverzekering al verzekerd.

En ga je met de auto op pad? Denk dan aan autopechhulp of vervangend vervoer. Zo ben je verzekerd voor de kosten van bijvoorbeeld terugkeer naar Nederland, bij een kapotte auto onderweg, of vervangend vervoer of verblijf als de auto of bestuurder uitvalt. En wat denk je van de annuleringsverzekering?

En dichter bij huis? Is een weekendje weg of dagje uit verzekerd?

Een weekendje weg is vaak ook verzekerd. Wel zal je een bewijs van overnachting moeten overleggen, zoals een hotelovernachting. Ga je een dagje op stap, bijvoorbeeld naar de dierentuin of de Efteling? Dan is dat helaas niet verzekerd op jouw reisverzekering.

Ben je goed verzekerd? Dan kun je zorgeloos en relaxed op pad!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!