Home EuropaEngeland Afternoon tea bij Sketch London

Afternoon tea bij Sketch London

door Travelwriter.nl
The Parlour bij Sketch

Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder dé typische Britse verwennerij:  Afternoon Tea. Als je een lange dag geshopt hebt in de winkels rondom Covent Garden, Soho, Piccadilly en Mayfair is er niets meer heerlijk dan een kopje thee, geserveerd met chique scones met strawberry jam en clotted cream, finger sandwiches, Victoria sponge, Battenberg cake en misschien wel een glas Champagne.

Afternoon tea

Volgens een overlevering ontstond de traditie toen Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen het einde van de middag honger kreeg. Ze wilde niet wachten tot haar avondmaaltijd en er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten. Het idee sloeg zo goed aan dat de traditie van de four o’clock tea nog steeds bestaat.

Als je dacht dat een afternoon tea een truttig theekransje is, dan kom je bedrogen uit. Samen met Monique ging ik op zoek naar het áller, maar dan ook echt állerbeste adres voor een overheerlijke afternoon tea!

Sketch is in Londen dé absolute hotspot voor de Afternoon Tea!

Damien Hirst in een sprookjesbos

Even voelen we ons als Alice in Wonderland, alsof we zijn afgedaald in het konijnenhol, wanneer we de deur openen en Sketch binnenkomen, in het hart van de exclusieve wijk Mayfair en nabij de bekende Oxford Street en Bond Street. Iedereen raadde ons dit adres aan voor een onvergetelijke Afternoon Tea en we zien meteen waarom.

Het met Michelinsterren bekroonde Sketch beslaat twee uitgestrekte verdiepingen van een statig 18e-eeuws herenhuis. De Britse kunstenaar David Shrigley transformeerde het gebouw tot een kunstwerk op zichzelf; Alice in Wonderland meets Salvador Dalí in een eclectische paleis waarbij niets is wat het lijkt.  Overigens met een vleugje Damien Hirst. “Waarom minder als je ook meer kan hebben? “lijken de kunstenaars die het interieur ontwierpen, gedacht te hebben. Een soort gastronomische theatrale speeltuin waarbij het drinken van een kopje thee een beleving is!

The Parlour bij Sketch

The Parlour in Londen

Vanuit onze Louis XV stoelen kijken kijken we onze ogen uit in het eigenzinnige en exentrieke The Parlour. Hoewel de uitgebreide Afternoon Tea heerlijk schijnt te zijn – van finger sandwiches, kwarteleieren en kaviaar tot verschillende scones en pastries, macarons en meringue – kiezen wij voor de bekende scones. De scones zijn nog heerlijk warm en zijn geserveerd met clotted cream plus twee keuzes van jam. Overigens worden de gerechtjes voor wie wil ook met champagne in plaats van thee geserveerd.

De scones geserveerd met clotted cream plus twee keuzes van jam

Wanneer we even later ronddwalen door Sketch zien we dat op iedere ruimte een compleet andere artistieke stempel is gedrukt en de stijlkamers zijn zonder uitzondering adembenemend. Van de klassieke en monochroom poederroze Gallery vol speelse kunstwerken en roze fluwelen meubels, tot de eclectische Lecture Room & Library met rijkelijk gestoffeerde fouteuils in paars en karmozijn.

In The Glade waan je jezelf in een betoverend futuristisch sprookjesbos, waarbij de muren wanneer je goed kijkt blijken te bestaan uit enorme collages van op de 18e eeuw geïnspireerd briefpapier. De ideale setting voor een Afternoon Tea of een heerlijke cocktail. De ultramoderne East Bar is dan weer ideaal voor een lounge of intiem diner.

The Gallery bij Sketch
Het sprookjesbos bij The Glade

Ganzeneieren en mekkerende lammetjes

“Maar zijn jullie al naar de wc geweest?” wordt ons toegefluisterd. “Nee, waarom?” is uiteraard ons antwoord. Maar ook hier geldt; je moet het zelf ervaren en niets is wat je ervan verwacht! We lopen een totaal witte trap op en komen uit in een net zo witte ruimte. We worden opgeven door twee meter hoge eieren, met kwakende ganzen er bovenop. Wanneer je de eieren instapt hoor je het geluid van mekkerende lammetjes.

Sketch, de toiletten

Ben je op zoek naar een betoverende Afternoon Tea met een eigenzinnig randje dan is Sketch de place to be! Sketch serveert dagelijks Afternoon Tea. Ideaal voor wie de drukte van de winkelstraten rondom Oxford Street wil ontvluchten in een bizar sprookjesbos. De Bohemian-luxe inrichting is geweldig en al een reden op zich om je naar Sketch te begeven, maar ook de Afternoon Tea zelf….. heerlijk!

De Afternoon Tea wordt dagelijks geserveerd tussen 12.30pm en 5.30pm. www.sketch.london. Lees ook de blog over Barber & Parlour in Londen.

* Disclaimer: Ik bezocht Londen tijdens een persreis.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!