Home Reisblogs 8 creatieve manieren om vakantiefoto’s op te hangen in huis

8 creatieve manieren om vakantiefoto’s op te hangen in huis

door Travelwriter.nl
Vakantiefotos bewaren

Vakantiefoto’s kunnen niet alleen mooie herinneringen oproepen, maar ze kunnen ook een persoonlijk en inspirerend tintje geven aan je huis. De reizen die je maakt vertellen veel over jou en over je interesses. En iedereen die op bezoek komt vindt ze reuze interessant. Je kunt foto’s natuurlijk gewoon printen en in een fotolijstje doen, maar het kan ook een stuk creatiever. Ik vertel je hoe!

Fotomuur

Een losse foto is mooi, maar veel interessanter is een fotomuur waarbij je vakantiefoto’s in verschillende formaten combineert. Je kunt een eclectische fotomuur creëren door de foto’s in verschillende lijsten te doen, of het een stuk rustiger maken door steeds te kiezen voor een foto op canvas*. Hang de foto’s op een speelse manier op, zoals een collage, of houd het strak en symmetrisch voor een meer formele uitstraling.

Opgesplitst

Als je van foto’s op canvas houdt, zijn split-canvas afdrukken ook erg mooi. Hierbij kies je een enkele foto en verdeel je deze over meerdere canvassen. Hierdoor krijg je een hele unieke en kunstzinnige uitstraling. Dit werkt het beste als je een niet te drukke foto kiest, zonder al te veel kleine details.

Sagrada Familia in Barcelona

Terug in Barcelona

Richt een specifieke ruimte in met foto’s van een bepaalde vakantiebestemming. Als je bijvoorbeeld een reis naar Barcelona hebt gemaakt, kun je foto’s van Gaudí’s Sagrada Família, gezellige straatjes en lekkere tapasgerechten samenvoegen om een ‘Spaanse hoek’ te creëren in huis. Dit voegt niet alleen karakter toe aan je interieur, maar vertelt ook een verhaal over jouw reiservaring. Je kunt bijvoorbeeld ook foto’s printen van alle straatkatten die je overal hebt gefotografeerd, of alle gezellige straatjes die je op reis hebt ontdekt. 

Als een museum

Wil je jouw foto’s echt tot hun recht laten komen? Kies dan een paar van je meest adembenemende vakantiefoto’s uit en laat ze groot afdrukken op plexiglas. Een foto op plexiglas* is een echte blikvanger in je interieur. Kies voor foto’s met levendige kleuren en landschappen, deze kleuren komen op plexiglas extra goed naar voren. Je foto’s spatten zo bijna van de muur af.

Vakantie op Bali, vakantiefoto's

Koffietafelboek

Een mooi koffietafelboek is altijd een goed gespreksonderwerp. Dus waarom maak je deze niet zelf? Als je niet kunt kiezen tussen je foto’s, druk je ze gewoon allemaal af in een fotoboek. Geef deze een mooi plekje op de salontafel of een boekenplank. Zo zijn je foto’s een geweldig gespreksonderwerp wanneer vrienden of familie op bezoek zijn.

Een vleugje nostalgie

Laat je vakantiefoto’s afdrukken als Polaroid-foto’s. Deze retro-look voegt een vleugje nostalgie toe en past goed bij een speelse inrichting in huis. Zeker als je de foto’s met clips aan een mooi wandrek of memobord hangt. Of zet ze subtiel tussen andere decoratieve items zoals planten, boeken en kleine sculpturen. 

Vakantiefoto’s

Door vakantiefoto’s in je interieur op te nemen kun je perfect jouw persoonlijke stijl laten zien en kun je een warme, gastvrije sfeer in huis creëren. Of je nu kiest voor mooie afdrukken op canvas of plexiglas, voor een creatieve fotomuur of een prachtig album, jouw vakantieherinneringen kunnen een prachtige aanvulling zijn op de inrichting van je huis.

* Dit artikel betreft een samenwerking

Meer lezen:

Laat een bericht achter!