Home Europa 5 keer bijzondere zonbestemmingen in Italië om bij weg te dromen

5 keer bijzondere zonbestemmingen in Italië om bij weg te dromen

door Travelwriter.nl
Panoramisch uitzicht over Ostuni in Puglia

Kijk jij ook al zo uit naar de zomer? Ik ben al druk aan het zoeken naar nieuwe (onontdekte) plaatsen in Italië. Ik wil je graag laten meegenieten met mijn zoektocht en hierom deel ik deze bijzondere zonbestemmingen in Italië met je!

Schitterend Sardinië

Geen zonvakantie zonder mooie stranden, toch? Als er één plek in Italië is met mooie stranden dan is dit Sardinië wel. In totaal heeft Sardinië maar liefst ruim 1.800 kilometer kust. Hier leg je je handdoek neer op hagelwitte stranden of in kleine baaien met kiezelstenen, en kijk je uit over een azuurblauwe zee. Paradijselijk!

Naast mooie stranden vind je op Sardinië vooral ook een rijk verleden. Het eiland is bezaaid met herinneringen aan de Romeinse, Spaanse en Arabische overheersers. Wie wil kan zon en cultuur prima combineren. Een vakantie op schitterend Sardinië is dus nooit een slecht idee.

Tip: Het mooiste aan Sardinië zijn toch wel de stranden. Denise schreef een hele mooie blog over de mooiste stranden van Sardinië

Onbekend Calabrië

De Tyrrheense kust van Calabrië wordt door haar witte stranden en helderblauwe zee één van de mooiste van Italië genoemd. Het is een vrij ongerept en vooral groen stukje Italië. Bij Italianen is Calabrië een populaire zonbestemming, toeristen zie je er nog wat minder. Het ligt dan ook nét iets buiten de gebaande paden.

Het Zuid-Italiaanse Calabrië is echter een hele fijne zonbestemming. Denk bijvoorbeeld aan Tropea, dat gebouwd is boven op een klif maar ook een mooi strand heeft, en Capo Vaticano biedt misschien wel het mooiste uitzicht over zee. Na het zonnen kan je genieten van de eenvoudige maar smaakvolle Calabriaanse keuken.

Capo Vaticano in Calabrië

Cultureel en zonnig Sicilië

Op Sicilië vind je het beste van twee werelden. Dankzij haar lange geschiedenis met Romeinse, Arabische en Griekse invloeden is het eiland tjokvol cultuur en geschiedenis. Sicilië heeft ook onvoorstelbaar mooie stranden. En eten? Dat kan je overal in Italië goed, maar zeker ook op Sicilië.

Sicilië heeft een heel eigen sfeer. Het landschap is ruig en veelzijdig en de kronkelige straatjes in Cefalù en Taormina vragen erom verkend te worden. Of je ontdekt de bijzondere sfeer van de stad Palermo of het meer onbekende binnenland van Agrigento. Hiermee hoort Sicilië zeker op de lijst met bijzondere zonbestemmingen in Italië.

Tip: maak Italië onderdeel van jouw volgende roadtrip door Europa.

Elba

Vanaf Toscane brengt een prachtige boottocht je naar het eiland Elba, vlak voor de Toscaanse kust. Elba heeft een hele diverse natuur, van zandstranden tot mooie berglandschappen. Het is ook nog eens een prachtig eiland om wandelend te verkennen, of per fiets. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de musea die zijn gewijd aan Napoleon, die op Elba in ballingschap heeft gezeten. Een bezoek aan Elba kan je perfect combineren met een reis door Toscane.

Napoleon's Villa in San Martino op Elba, Italië

Puglia

In de hak van de Italiaanse laars ligt Puglia, een verrassend leuke bestemming die voor ieder wel wat heeft. Niet vreemd dat ik er al talloze keren ben geweest en iedere keer weer nieuwe plekken ontdek.  Hoewel je het hele jaar door prima naar Puglia kan reizen, is het weer vanaf mei op zijn best. Puglia ligt ingesloten tussen twee zeeën, dus je hebt keuze te over aan mooie baaien, uitgestrekte stranden en fijne steden.

Echt prachtig is de de schitterende baai van Polignano a Mare, overigens dichtbij de trulli van Alberobello en Martina Franca. Zeeliefhebbers maken een boottocht langs de kustlijn naar het uiterste puntje van Italië: Leuca.

Italië is een prachtig land met verschillende verrassende bestemmingen waaronder Sicilië en Sardinië. Ideaal voor een last minute vakantie die je nooit zal vergeten. Welke bijzondere zonbestemmingen in Italië wil jij met ons delen?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Meer lezen:

30 comments

Elisa 11 februari 2018 - 18:47

Wat een heerlijke lijst om bij weg te dromen! Bij ons staat Sicilië nog hoog op de verlanglijst, dat lijkt me zo mooi!

Reply
nicole 12 februari 2018 - 10:01

Vooral die foto van Elba met die roze bloemen spreekt me erg aan!

Reply
Marjolein 12 februari 2018 - 12:23

Wat een heelrijek plekken o mnaar toe te gaan en nog een voordeel: het eten is er fan-tas-tisch! heerlijke plaatjes

Reply
Diana 12 februari 2018 - 12:41

Heerlijk om even te ontsnappen. Italië staat voor dit jaar weer op de planning. Weet alleen niet of ik deze plekken ga aandoen maar ik neem ze zeker mee in de overweging.

Reply
Lodi 12 februari 2018 - 13:27

Wat een prachtige foto’s, ik krijg helemaal zin om naar Italie te gaan. Wij waren afgelopen herfst in Finale, dat was ook een hele mooie plek!

Reply
Sherilynn 12 februari 2018 - 19:25

Dit artikel komt echt als geroepen voor mij! Ik ga namelijk eind deze maand 5 maanden in Italië studeren en vroeg me al af waar ik het beste heen kan gaan voor een kleine zonvakantie! Het wordt nog een moeilijke keuze zo te zien…

Reply
Janine 12 februari 2018 - 20:13

Ik kende deze plekken nog niet! Ik ben nog nooit in Italië geweest maar ik wil zeker er een keertje heen.

Reply
Grassiella 12 februari 2018 - 21:13

Wat een prachtige beelden van Italië in een notendop zeg. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar de manier waarop deze beelden en verhalen verteld worden.. Is het zeker de moeite waard om in overweging te nemen. 🙂

Reply
Yvonne 12 februari 2018 - 23:09

Stuk voor stuk plekken die nog op de wishlist staan hier. In het vliegtuig naar hier zag ik in een magazine foto’s van Sardinië.. die staat nu toch wel met stip op 1, haha. Lastminute is bij ons helaas geen optie, omdat we altijd aan de schoolvakanties vastzitten, maar we gaan het een keer inplannen.

Reply
Bianca 12 februari 2018 - 23:24

Mooi zeg, het lijkt wel een tropisch paradijs 🙂

Reply
Danique | Feral Dreamer 13 februari 2018 - 00:57

Wauw het lijken me allemaal hele hele mooie bestemmingen! Leuk lijstje, die ik mooi kan toevoegen op mijn bucketlist! Hele mooie foto’s ook!

Reply
Laura 13 februari 2018 - 09:30

Wauw wat een mooie bestemmingen! Italië is echt een van mijn favoriete vakantielanden:)

Reply
Mei Qi 13 februari 2018 - 10:41

Wauw!! Wat mooi!! Ik wil heel graag een keer naar Italië!!

Reply
Karel 13 februari 2018 - 11:52

Ik was net op zoek naar wat inspiratie voor een volgende vakantie. Bedankt voor de tips

Reply
Elke 13 februari 2018 - 16:56

Waaauw, wat een prachtige plekken heb je opgesomd! Ga ik zeker onthouden!

Reply
gea 13 februari 2018 - 19:18

Wauw dat lijken mij zeker leuke plekjes.

Reply
Jessica 13 februari 2018 - 19:56

Ik dacht dat ik redelijk wat van Italië had gezien, maar van dit lijstje ben ik alleen nog maar op Sardinië geweest. Al klinken die andere regio’s ook super mooi zeg! En de afgelopen tijd zijn er al wat steden op m’n bucket list bijgekomen (waaronder Verona, mede dankzij jou haha ;p)

Reply
Janet | thatonetime 13 februari 2018 - 20:15

Verder dan Rome ben ik nog niet gekomen, maar dat smaakte echt naar meer. Het lijkt me heerlijk om lekker rond te toeren in dit prachtige land.

Reply
Sanne 13 februari 2018 - 20:30

Ik hoor steeds meer mooie verhalen over Calabrië. Het schijnt net zo’n vibe te hebben als Sicilië. Dat vond ik echt geweldig, daardoor ben ik des te nieuwsgieriger naar Calabrië. Mooie top 5!

Reply
Wanda 13 februari 2018 - 21:36

Van Italië ken ik alleen het Gardameer en het Comomeer maar wil er zeker nog meer van ontdekken. Vooral Sardinië en Puglia trekken me dan voor aan.

Reply
Cynthia 14 februari 2018 - 10:21

Dit lijkt me erg mooi. Hier zou ik graag heen willen gaan. Enne… wat heb je er mooie foto’s bij gemaakt!

Reply
Dhini 14 februari 2018 - 10:27

Woow…het lijkt mij superleuk om daar naar toe te gaan. Prachtig plekjes

Reply
Patricia Schmitz-Heres 15 februari 2018 - 08:22

Italië is een mooi land. Als ik daar nog eens heen zou gaan, dan zou ik zeker een keer rond willen lopen in Rome, maar ook Pompeï zou ik willen bezoeken. En terug naar Caldonazzo waar wij vroeger met mijn ouders en opa en oma op een camping hebben gestaan.

Reply
Frederique 15 februari 2018 - 14:28

Ik ben gek op Italië, zo heerlijk veelzijdig. Puglia staat al een tijdje op mijn wishlist!

Reply
Denise 16 februari 2018 - 23:06

Jaaaa, Sardinië! En Sicilië ook trouwens!
Calabrië en Elba staan nog steeds heel hoog op mijn bucketlist.

Reply
Daphne de Vries 17 februari 2018 - 01:19

Prachtige lijst om bij weg te dromen! Ik zou zo echt geen favoriet kunnen kiezen, ze lijken me namelijk allemaal prachtig! Gevoelsmatig zou ik zeggen dat het Sicilië of Sardinië zou worden. Maar dat komt ook omdat we beide wel eens serieus hebben overwogen haha.

Reply
Nele van MamaExpert 19 februari 2018 - 13:38

Ik ben gek op Italië. Wij zaten al aan het Gardameer.

Reply
Laura |Billenbloot Kokosnoot 22 februari 2018 - 08:51

Wat een fijn lijstje! Ik krijg spontaan zin in de zomer! Afgelopen jaar naar Milaan geweest en in september gaan we voor Toscane.

Reply
Carolien 23 februari 2018 - 09:25

Oh heerlijk! De laatste tijd wat meer naar Italië gegaan en over 2 maanden mag ik weer. Of het een zonvakantie wordt weet ik nog niet maar genieten vast wel. Puglia heb ik even van geproefd daar zou ik zeker nog meer van willen zien. En Sicilië, Sardinië en Toscane staan ook nog op het lijstje. Je geeft weer fijne Italië inspiratie!

Reply
Marcella 24 februari 2018 - 11:42

Italië is fijn, ik wil er zeker nog meer ontdekken! Sicilië staat hoog op onze wishlist!

Reply

Laat een bericht achter!